Hoogwerkercursus

Hoogwerkercursus

Je leert tijdens onze hoogwerkercursus  welke gevaren het werken met een hoogwerker met zich mee brengt.  Na de cursus heb je geleerd hoe je met een hoogwerker moet werken. De hoogwerker basis cursus wordt afgesloten met een examen. Je ontvangt van ons een pasje en een certificaat wanneer je je examen met een voldoende afsluit.   Nadat je het hoogwerker certificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus hoogwerker doen om je certificaat te behouden. Een werknemer met een verlopen hoogwerker certificaat is namelijk niet verzekerd. Daarom bieden wij de herhalingscursus hoogwerker aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen. Naast het opfrissen van basisvaardigheden zorgen we ook dat je van alle nieuwigheden op de hoogte bent. De hoogwerker cursus is bedoeld voor mensen die al eerder een hoogwerker certificaat hebben behaald. Het maakt niet uit waar je dit certificaat behaald hebt.  
Hoogwerkercursus

Is een certificaat verplicht?

Het is voor alle hef- of magazijntruckchauffeurs wettelijk verplicht om een training/rij-instructie te volgen. Alleen meldt de wet niet precies hoe deze instructie eruit moet zien. Als er een ongeluk gebeurt, moet het bedrijf de Arbeidsinspectie kunnen overtuigen dat er een goede instructie is geweest. Een heftruckcertificaat of rijbewijs is dus niet verplicht, maar voldoende instructie wel. De werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de chauffeurs. Wel toont een certificaat heel duidelijk aan dat er een opleiding is geweest.

 

Heeft u meerdere werknemers die een hoogwerker besturen?

Neemt u contact met ons op via onderstaande contactformulier, dan zorgen wij dat u een offerte en een aanmeldformulier toegestuurd krijgt.

U kunt  zich natuurlijk ook particulier aanmelden.

 

Je naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (indien relevant)

Adres en postcode (verplicht)

Plaatsnaam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Aantal personen: (verplicht)

Welke cursus? : (verplicht)

Eventuele opmerkingen: (verplicht):