Reachtruckcursus

Reachcertificaat halen

Tijdens onze basis reachcursus, leren wij onze cursisten om veilig een reachtruck te besturen en te beheersen. Deze reachtruckcursus is geschikt voor mensen met geen/weinig ervaring.

 

Een reachtruckcertificaat is 5 jaar geldig. Na deze 5 jaar dien je een reachtruck herhalingscursus te volgen.

Tijdens de reachtruck herhalingscursus, wordt de huidige kennis weer opgefrist. Er wordt gezorgd dat je bewust blijft van de gevaren die het besturen met zich mee kan brengen.

De reachtruckcursus is geschikt voor mensen die al ervaring hebben in het besturen van een reachtruck. Door middel van deze cursus kunnen zij aantonen dat ze de theorie en praktijk nog steeds beheersen.
De reachtruck opleiding is meestal op vrijdag en start vaak om 13.00 uur met het theoriegedeelte, en wordt afgesloten met een theorie examen. Hierna volgt het praktijkgedeelte

Bij aanmelding van de cursus filteren wij dit uit en bieden;  op basis van je ervaring,  de passende praktijkinstructies.

 

 

 

 

 

 

Reachtruckcursus

Is een certificaat verplicht?

Het is voor alle hef- of magazijntruckchauffeurs wettelijk verplicht om een training/rij-instructie te volgen. Alleen meldt de wet niet precies hoe deze instructie eruit moet zien. Als er een ongeluk gebeurt, moet het bedrijf de Arbeidsinspectie kunnen overtuigen dat er een goede instructie is geweest. Een heftruckcertificaat of rijbewijs is dus niet verplicht, maar voldoende instructie wel. De werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de chauffeurs. Wel toont een certificaat heel duidelijk aan dat er een opleiding is geweest.

 

Heeft u meerdere werknemers die een reachtruck besturen?

Neemt u contact met ons op via onderstaande contactformulier, dan zorgen wij dat u een offerte en een aanmeldformulier toegestuurd krijgt.

U kunt  zich natuurlijk ook particulier aanmelden.

 

Je naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (indien relevant)

Adres en postcode (verplicht)

Plaatsnaam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Aantal personen: (verplicht)

Welke cursus? : (verplicht)

Eventuele opmerkingen: (verplicht):