Reachtrucks MR14-25

Ruim aanbod aan ergonomische reachtrucks

De MR-serie reachtrucks biedt meer veelzijdigheid, meer flexibiliteit en een grotere keuze aan modellen. Deze ergonomisch ontworpen reachtrucks brengen een groter prestatieniveau eenvoudig binnen handbereik.

MR14-25-Reach-Trucks-Main2

 

Model

ModelLaadvermogen (kg)Hefhoogte (mm)AST (breed/lang) (mm)Accucapaciteit (V/Ah)Gewicht (kg)
MR141400105002718 / 276448V / 420-775Ah3112
MR161600105002731 / 276748V / 420-775Ah3162
MR16N160090002762 / 281148V / 420-775Ah3111
MR16HD1600114002834 / 289648V / 560-775Ah4038
MR20200081502795 / 283548V / 560-775Ah3615
MR20HD2000127502850 / 290448V / 700-930Ah4425
MR25250081502890 / 2915

Het next-level niveau in reachtruck-productiviteit, geleverd door innovatie, technologie en ergonomisch design.

Omdat uw klanten meer van u vragen, moet u meer kunnen verwachten van uw reachtrucks.

Yale® MR-serie levert meer

Meer productiviteit met hogere rij-, hef- en daalsnelheden.
Meer comfort met unieke ergonomische bediening en verbeterd zicht.
Meer flexibiliteit met zeven modellen in capaciteiten van 1400 kg tot 2500 kg en hefhoogten tot 12,75 m.
Meer keuze met drie verschillende frames die passen bij uw toepassing.
Samen zorgen ze voor een reachtruck die meer is dan alleen geschikt voor gebruik. Het is een reachtruck die perfect is toegepast op uw business.

Productiviteit verhogen
Om de productiviteit van uw business te verhogen zijn snelheid en besturing van essentieel belang. Hogere rijsnelheden voor langere afstanden in het magazijn en lagere snelheden voor precieze hantering van de lading. De MR-serie biedt u beide.

Responsieve prestaties
Om meer ladingen per uur te verplaatsen zijn snelle cyclustijden van essentieel belang. Daarom hebben we de rijsnelheid van de MR verhoogd naar 14 km/u en de mastsnelheid naar 0,8 meter per seconde met masten die tot 12,75 meter kunnen worden geheven.

Meer verplaatsen
De robuuste mast voor zwaar gebruik biedt een stabiele verwerking van ladingen en een hoge restcapaciteit voor het sneller wegzetten en ophalen. Het heavy-duty model van 2000 kg kan op volledige capaciteit een lading 7,5 m opheffen en 1000 kg 12,50 m.

Yale reach trucksTotale wendbaarheid
De bestuurder kan kiezen tussen 180° en 360° besturing met één druk op de knop.

360° besturing
Tractiewiel draait 270° indien er zonder stoppen in het gangpad gemanoeuvreerd wordt.
180° besturing
Truck dient tot stilstand te komen en rijrichting dient handmatig door de bestuurder omgezet te worden.

Een eersteklas en innovatief touchscreen display zorgt ervoor dat de bestuurders de heftruck te allen tijde volledig onder controle hebben. Het display is voorzien van een pincode, hoogte voorselectie, vlootmanagementinformatie, gewichtsaanduiding, uitschakelvergrendeling, hefonderbreking en kruipsnelheidselectie die geselecteerd kunnen worden door het scherm aan te raken. Het scherm maakt regelmatige updates mogelijk zodat uw heftruck blijft profiteren van de nieuwste softwareversies en hoogste informatieniveaus.

Het is een voorwaarde dat de bestuurder zich tijdens zijn dienst prettig voelt in het bestuurderscompartiment. De laagste een breedste treden in de industrie, geïntegreerde handgrepen en een verstelbare stuurkolom maken eenvoudig in- en uitstappen mogelijk. Nieuwe volledig geveerde verstelbare stoel met integrale rugsteun vermindert de trillingen van het hele lichaam aanzienlijk terwijl de breeder geplaatste vloerpedalen meer beenruimte bieden en een comfortabelere werkhouding.

Ergonomische bediening
De drukknop 360° besturing biedt meer controle en een nauwkeurigere positionering in het rek. De nieuwe joystick met geïntegreerde bediening bootst de natuurlijke vorm van de hand na voor eenvoudige toegang tot alle heffuncties, vooruit/ achteruit en de claxon. Een minihendel met ingebouwde bediening vergroot het gemak voor de bestuurder en er zijn extra functieknoppen geïntegreerd in de verstelbare armsteun.

Lagere cost of ownership
Door betrouwbaarheid en duurzaamheid in elke Yale® MR series model te bouwen, en deze eindeloos te laten werken in uw business, zult u voordeel hebben van verhoogde productiviteit en return on investment van uw interne transport vloot.

Zuiniger met energie
De ECO-eLo Fuel Efficiency Mode kan, afhankelijk van de toepassing het energieverbruik verlagen met maximaal 20 % zonder dat dit een groot negatief effect heeft op de totale productiviteit.

Harder werken
Door betrouwbaarheid te ontwerpen en in te bouwen in elke Yale® reachtruck uit de MR-serie kunnen de reachtrucks onophoudelijk werken in uw bedrijf en profiteert u van een hogere productiviteit en rendement op uw investering voor de materials handling-vloot.

Hogere restwaarde
En mocht u in de toekomst van plan zijn om uw Yale® MR-serie reachtruck in te ruilen, dan kunt u ervan op aan dat de restwaarde tot één van de hoogste in de industrie is.

Betrouwbaarheid
Betrouwbaarheid is gebouwd in elk Yale® intern transport product middels het gebruik van standaard industriële componenten. De laatste generatie wisselstroom motoren, de vehicle control manager en modernste bediening, dragen bij om de inzetduur en productiviteit op een hoger niveau te krijgen.

Yale reach truck99 % nieuw 100 % bewezen.
Een verbluffende 99 % van de componenten in de MR-serie is nieuw en verbeterd, van de nieuwste generatie motoren om de stilstandtijd te beperken tot geavanceerde bediening om de productiviteit te verhogen.

Yale narrow aisle reach truckIntelligente technologie
Indien zich een probleem voordoet, zorgt onze geïntegreerde Dual CANbus-technologie ervoor dat u een fout of storing kunt vinden en herstellen. Onze unieke, innovatieve ‘Get Home’- functie kan zelfs nog geactiveerd worden nadat alle functies zijn gestopt zodat de bestuurder de heftruck naar een goed plek kan rijden om gerepareerd te worden.

Dankzij het zijdelingse verwijderingssysteem kan de batterij snel worden verwisseld zodat de stilstandstijd wordt beperkt en het wisselen van de batterij heel eenvoudig is.

Volledige onderhoudbaarheid
Verbeterde productiviteit door minder onderhoud. De MR-serie is ontworpen voor snel, eenvoudig onderhoud, minder stilstandtijd en het in bedrijf houden van uw heftruck.

Eenvoudig onderhoud
Alles aan de MR-serie is ontworpen voor eenvoudig onderhoud. Van de montage in drie stukken waarmee de hoeveelheid reserveonderdelen wordt beperkt tot de zwenkdeur en snel verwijderbare vloerplaat voor eenvoudige toegang tot de motor, de hydraulica en de componenten. Onderhoudsvrije mastrollers die gesmeerd zijn voor het ‘leven’, 100 % lekvrije hydraulische fittingen en zijdelingse toegang tot de laadwielen dragen allemaal bij aan eenvoudig, snel uit te voeren onderhoud.

Langere onderhoudsintervallen
Onze heftrucks werken langer hard met de aanbevolen onderhoudsintervallen van 3000 uur voor de hydraulische olie en filter en 1000 uur voor verversing van de transmissie-olie.

Geavanceerde diagnostica
Bij het servicepunt kan de laptop van de monteur eenvoudig worden aangesloten op de geavanceerde heftruckdiagnostica, zodat men direct belangrijke informatie krijgt. Aan boord zorgt de unieke, dubbel geïntegreerde CANbustechnologie voor snelle identificatie van storingen terwijl het display ook de status weergeeft van de componenten en foutcodes.

Betrouwbare beschikbaarheid van onderdelen
Waar ter wereld u ook bent, we kunnen u snel originele reserveonderdelen van Yale® leveren. Ons onderdelenmagazijn bevat meer dan 2.5 miljoen onderdelen, die allemaal direct verzonden kunnen worden.

Yale reach truck cold store cabin

U kunt kiezen uit verschillende opties om uw MR-reachtruck aan te passen aan uw toepassingsbehoeften.

Een daling van de temperatuur betekent niet een daling van de prestaties. De volledig geïsoleerde cabine is zowel verkrijgbaar als model met standaard chassis als met small chassis. De verwarmde ruiten en een verwarming in de deur van de cabine houden de temperatuur optimaal voor de bestuurder.

Gecombineerd met een geavanceerd luchtcirculatiesysteem kunnen uw bestuurders nu veel comfortabeler werken. Ook het zicht wordt niet gecompromitteerd, de bestuurders hebben een goed zicht rondom terwijl de luchtgaten ervoor zorgen dat de voorruit van de cabine niet beslaat. De heftruck is verkrijgbaar met ruiten van glas of polycarbonaat, verwarmd of niet-verwarmd.

Bij vriestemperaturen kunnen de draaiende onderdelen de betrouwbaarheid negatief beïnvloeden daarom is de hydraulische smering geperfectioneerd om de gevolgen te kunnen weerstaan van temperaturen lager dan -30 °C zonder dat de prestaties van de heftruck worden beïnvloed.

Yale reach truck laser positioningLaserpositionering
Weer iets waarmee Yale® aan kop loopt binnen de industrie – laserpositionering waarmee de bestuurder sneller en veiliger kan werken en schade aan de producten en stellingen kan verminderen. De laser projecteert een rode lijn van het vorkenbord naar de locatie zodat de bestuurder duidelijk kan zien waar de vorken geplaatst moeten worden om de pallet veilig op te heffen. Dit helpt om menselijke fouten te verminderen, met name als bestuurders ladingen hoog in de stelling moeten pakken of plaatsen. De laser wordt automatisch aangezet als de mast hoger heft dan de vrije hefhoogte (ongeveer 2 m).

Bestuurdersbeschermkap
Vier verschillende beschermkappen voor drive-in stellingen zijn verkrijgbaar om te voldoen aan verschillende toepassingsvereisten.

  Yale produceert al meer dan 137 jaar machines voor Materials Handling. Yale Europe Materials Handling is één van de snelst groeiende vorkheftruckmerken in Europa.

  Een complete reeks vorkheftrucks en magazijntrucks.

   Vragen?

  Of loopt u tegen een mooie uitdaging aan qua wagenpark?

  Neem contact op met één van onze verkopers Wij denken graag met u mee.
  Jan Middelbrink
  Scroll Up