Verreikercursus

De verreikercursus

Een verreiker is een voertuig om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Het kan zware lasten tillen, hiervoor wordt een bord gebruikt met daaraan gekoppeld twee vorken. Een verreiker kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden.  Je kan verschillende  hulpstukken af- en aankoppelen waardoor de verreiker een andere functie krijgt.

Hoewel het werken met de verreiker op het oog enige gelijkenis vertoont met het besturen van heftruck of reachtruck, zijn er toch enkele verschillen.  Omdat met een verreiker vaak op ruw en oneffen terrein wordt gewerkt, vraagt het gebruik specifieke kennis en vaardigheden. In de cursus verreiker wordt aandacht besteed aan de verschillende aspecten van het veilig bedienen, de rijvaardigheid, het herkennen van gevaarlijke situaties en hoe je de te tillen last behandeld.

 

verreikercursus

Is een certificaat verplicht?

Het is voor alle hef- of magazijntruckchauffeurs wettelijk verplicht om een training/rij-instructie te volgen. Alleen meldt de wet niet precies hoe deze instructie eruit moet zien. Als er een ongeluk gebeurt, moet het bedrijf de Arbeidsinspectie kunnen overtuigen dat er een goede instructie is geweest. Een heftruckcertificaat of rijbewijs is dus niet verplicht, maar voldoende instructie wel. De werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de chauffeurs. Wel toont een certificaat heel duidelijk aan dat er een opleiding is geweest.

Heeft u meerdere werknemers die een verreiker besturen?

Neemt u contact met ons op via onderstaande contactformulier, dan zorgen wij dat u een offerte en een aanmeldformulier toegestuurd krijgt.

U kunt  zich natuurlijk ook particulier aanmelden.

 

Je naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (indien relevant)

Adres en postcode (verplicht)

Plaatsnaam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Aantal personen: (verplicht)

Welke cursus? : (verplicht)

Eventuele opmerkingen: (verplicht):