Home » Overige machines » Veegmachines

Wilt u een veegmachine kopen, huren of leasen? Daar gaat u geen spijt van krijgen! Onze machines zijn een investering die zichzelf snel terugbetaalt. Of u nu zoekt naar een veegmachine voor binnen of buiten en met of zonder opvangbak; u vindt ze hier!

Laat u inspireren door Langhout Intern Transport en bekijk ons assortiment veegmachines hierboven!

Wat is een veegmachine?

Een veegmachine is een apparaat (de naam zegt het eigenlijk al) waarmee u de vloer kunt vegen. Er zijn verschillende varianten op de markt, maar ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze stellen u in staat om zo efficiënt en ergonomisch mogelijk te werk te gaan. Als we het hebben over een investering die zichzelf snel terugbetaalt, hebben we het over veegmachines!

Hoe werkt een veegmachine?

Een veegmachine is in essentie een grote machine waar u achter loopt terwijl u de handvatten vasthoudt. De aandrijving van de machine kan variëren, alhoewel het basisidee hetzelfde is. U loopt achter de machine, terwijl de machine zichzelf voortbeweegt.

Onder de machine zitten borstels, die het vuil naar binnen borstelen. Zo heeft u binnen een handomdraai een schone vloer dankzij uw nieuwe veegmachine.

Veegmachine met opvangbak

Heeft u wel eens gehoord van een veegmachine met opvangbak? Niet elke soort veeg machine is namelijk voorzien van een vuilreservoir. De werking is echter vrij eenvoudig. In plaats van het vuil verzameld op de vloer te laten liggen, wordt het vuil verzameld in de opvangbak. Een stofzuiger is dus verleden tijd dankzij dit handige vuilreservoir!

Eindeloze voordelen van een veegmachine

De voordelen van veeg machines zijn eindeloos. Kiest u voor een veegmachine, dan geniet u binnenkort van:

  • Efficiëntie
  • Schone vloeren
  • Gezondheidsvoordelen
  • Ergonomie
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Ruimtebesparing

Ook geïnteresseerd in een veegmachine? Dan bent u bij Langhout Intern Transport aan het juiste adres!

Aandachtspunten bij het kiezen van een veegmachine

Om zoveel mogelijk plezier uit uw veegmachine te halen, is het goed om met een aantal aspecten rekening te houden. Zaken zoals werkbreedte, wendbaarheid, capaciteit, ondergrond, buiten of binnengebruik, accessoires en aandrijving lichten wij hieronder verder voor u toe.

Werkbreedte

Hoe breed het oppervlak is dat u kunt vegen, hangt af van de borstelbreedte van de machine. Zoekt u een oplossing voor grote oppervlakken zonder obstakels? Kies dan voor een borstelbreedte van 80 of 100 centimeter. Voor smallere paden, zoals bijvoorbeeld in een magazijn, is een borstelbreedte van 60 centimeter mogelijk een beter idee.

Wendbaarheid

Heeft u te maken met smallere paden, of vloeren met obstructies? Kies dan voor een veegmachine met zwenkwielen. Deze wielen vergroten de wendbaarheid van uw machine en het gebruiksgemak. Gaat u de machine gebruiken voor grote oppervlakken waar niks u in de weg staat? Dan zijn zwenkwielen optioneel.

Capaciteit

Ook de capaciteit van de machine is een belangrijke factor waarmee u rekening dient te houden. Zo worden sommige veegmachines aanbevolen voor oppervlakken tot 300 vierkante meter. Anderen zijn geschikt voor vloeren met grotere oppervlakken van duizend vierkante meter of meer.

Ondergrond

Daarnaast kan ook het type ondergrond verschil maken. Dit heeft alles te maken met de wielen van de veegmachine die u wilt kopen, huren of leasen. Voor vlakke bedrijfshallen en magazijnen zijn harde en massieve wielen een uitstekende keuze. Dit wordt echter een ander verhaal bij ondergronden met oneffenheden, die we buiten vaak zien.

Veegmachine voor buiten vs. veegmachine voor binnen

Zoekt u een oplossing voor buiten? Voor ongelijke ondergronden met groeven, worden veegmachines met luchtbanden aanbevolen. Dit ziet u ook terug in bijvoorbeeld veegmachines voor klinkers.

Wilt u graag zeker zijn van uw aankoop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Accessoires

Een veegmachine is zo goed als zijn accessoires. U kunt hierbij denken aan verschillende soorten borstels en bezems, maar bijvoorbeeld ook aan een opvangbak voor de veegmachine. Check dus van tevoren goed of uw machine naar keuze beschikt over alles wat u nodig heeft.

Aandrijving

Het grootste verschil tussen verschillende soorten veegmachines, vinden we echter in de aandrijving. Zo kunnen de machines aangedreven worden met:

  • elektriciteit (snoer);
  • elektriciteit (accu);
  • met de hand (ook wel handveeg- duwveegmachines genoemd);
  • benzine.

Elk type heeft hierbij zijn eigen voor- en nadelen. Advies nodig? Ons deskundige personeel staat u daarom graag vrijblijvend te woord.

Veegmachines kopen en huren bij Langhout Intern Transport

Een veegmachine kopen, huren of leasen doet u bij Langhout Intern Transport. Daarnaast kun u ook bij ons terecht voor elektrische trekkers, hoogwerkers, het huren van heftrucks en meer.

Gevonden wat u zocht? Klik dan eenvoudig op het product naar keuze hierboven en vul onderaan de productpagina uw gegevens in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op en geniet u binnenkort van uw veegmachine!

Copyright 2023 Langhout Heftrucks | Privacy Policy | Realisatie: Meester Miedema

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram